Turizm Proje Dergisi – Otellerde TV ve İnteraktif TV Sistemleri

Turizm Proje Dergisi – Otellerde TV ve İnteraktif TV Sistemleri

Turizm Proje Dergisi – Otellerde TV ve İnteraktif TV Sistemleri

 

Vestel Ticaret A.Ş / Online & Kurumsal Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Güler


Firmanızın kuruluş tarihi, faaliyet alanı ve otellere sunduğunuz ürünler hakkında genel bir bilgi alabilir miyiz?

Vestel, otel projeleri için çok tercih edilen güçlü bir marka. Vestel olarak otellere, TV, ankastre, aydınlatma, iklimlendirme ve elektrikli araç şarj istasyonu ürün gruplarının tümünde çözümler sunuyoruz ve bu marka gücünü de tüm ürünlerimizde kullanıyoruz. Oteller, Vestel Proje Ortağım olarak hedeflediğimiz pazarların başında geliyor. 

 

Vestel IP TV’ler ve RF TV’ler, standart TV’ler, VRF klima sistemlerinin de eklenmesiyle split klima, multi klima ve VRF klima sistemi ürün gruplarıyla her ihtiyacı karşılayabilecek çözümler sunuyoruz.

 

Vestel olarak otellere enerji tasarrufu için LED aydınlatma alanında da ürünler sunuyoruz. LED aydınlatma ürünlerimiz uzun ömürleri ve şık tasarımları ile her müşterimizin talebini karşılayabilecek şekilde tasarlanıyor.  Pazarda bulunan araçların büyük bir kısmını 30 dakikadan daha az bir sürede şarj edebilen Vestel DC Şarj Cihazları ise pazarın hızlı şarj gereksinimlerini karşılıyor. 4 farklı araca kadar hizmet sağlayabilen bu cihazlar sayesinde otopark alanları da en efektif şekilde kullanılabiliyor. Aynı zamanda kompakt tasarımlarıyla dikkat çeken AC şarj cihazları ile de her ihtiyaca uygun ürünler müşterilerimize sunuluyor. Şık tasarımı ile öne çıkan Elektrikli Araç Şarj İstasyonu ürünlerimiz sayesinde Türkiye’de bu sektörün en önde gelen firması olma yönünde emin adımlarla ilerliyoruz.

 

Vestel Proje Ortağım İklimlendirme Çözümleri, son teknolojiyle donatılmış Vestel V6 serisi VRF sistemleri ile en özel projelere değer katıyor. Plakalı eşanjör ve arttırılmış buhar enjeksiyonu ile verimlilikte fark yaratan V6 serimiz ile; kendine özgü estetik tasarımı, malzeme kalitesi ve özel dizaynı ile yüksek dayanımı sayesinde uzun yıllar en üst düzey konforu sunmayı garanti ediyoruz. Tek gövdede 2 HP aralıklar ile 8 HP – 32 HP kapasite sunan Vestel V6 VRF Serisi, tek soğutucu akışkan sistemde maksimum 96 HP kapasiteye ulaşabilen dünyanın en büyük kapasiteye sahip ürün serilerinden biri. Daha yüksek kapasitede tek merkezden iklimlendirme için geliştirilen V6 serisi, uzun borulama mesafeleri ve üst düzey enerji verimliliğiyle doğaya saygılı yatırımların hayata geçmesinde rol oynuyor. 

 

Vestel’in yeni nesil VRF serisi V6 ailesi, geniş kapasite aralığı, enerji yönetim sistemi, buhar enjeksiyonlu kompresör, güç koruması ve iki kademeli ara soğutma gibi son teknoloji özellikleri ile sektörde fark yaratmaya devam ediyor. 

 


Turizm sektörü sizin için nasıl bir Pazar? Sektör, cironuz içinde ne kadarlık bir yüzde oluşturuyor? Yurt içinde ve yurt dışında çalıştığınız oteller hakkında örnek verebilir misiniz?

Turizm sektörü ülkemiz ekonomisindeki lokomotif sektörlerden bir tanesi. İnsanlık tarihi kadar eski olan sektör, ekonomik gelişme ve kalkınmaya en çok desteği olan sektörlerden bir tanesi. Vestel olarak turizm sektöründe, otel, tesis ve turistik organizasyonlar için çok tercih edilen güçlü bir markayız. Bu alanda ağırlıklı hizmet alanımız oteller. Ülkemizin dört bir yanındaki otellere anahtar teslim çözümler sunuyoruz. Bu açıdan turizm sektörü, Vestel Proje Ortağım için öne çıkan pazarlardan biri olmakta. Vestel, otel projeleri için çok tercih edilen güçlü bir marka. Oteller, Vestel Proje Ortağım olarak hedeflediğimiz pazarların başında geliyor. 

Turizmin en gözde turizm bölgeleri Güney ve Ege bölgelerindeki otellere, 5 yıldızlı resort otellere ve Türkiye’nin dört bir yanındaki birçok otele VRF iklimlendirme, Hotel TV, LED aydınlatma, elektrikli araç şarj istasyonu, ateş ölçer termal kamera sistemi ve dijital ekran çözümlerimizi, ürün ve hizmetlerimizi sunuyoruz. Yurtiçinde turizm sektörüne yönelik dünya genelinde bilinen birçok otel grubuyla çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Dünyanın önde gelen sektör kuruluşlarıyla çalışıyoruz. Hilton, Rixos ve Gloria oteller grubu ise bunlardan bazıları.


Gelişen teknoloji ile televizyonun da gelişimi hız kazandı. Televizyonlarda son trendler ve bu bağlamda otellere sunduğunuz TV’lerinizin özellikleri nelerdir? Otellerin tercihlerinde rol alan kriterler nelerdir? Otellere, sizin tavsiyeleriniz olur mu?

Vestel olarak, otellerde konaklayan misafirleri teknoloji ile entegre sistemlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, kullanıcı dostu tasarımları ile ön plana çıkan Vestel IP TV’ler ve RF TV’ler, standart TV’leri bir dizi kullanışlı özellik aracılığıyla hepsi bir arada içerik ve eğlence merkezi haline dönüştürüyor. Otel yönetim sistemleri ile entegre çalışan bu çözümlerle misafirlere daha kişisel, daha konforlu bir konaklama sunuyoruz. Bakım ve kurulum maliyetleri oldukça uygun olan bu ürünlerde, TV ve yönetim sistemindeki güncellemeler, sistemin akışını aksatmayacak konforda ve verimlilikte gerçekleşiyor. 



İki yıldır devam eden pandeminin etkilerini tüm sektörler yaşadı. Bu bağlamda siz firma ve sektör bazında neler yaşadınız?

Vestel olarak esnek ve çevik yapımız sayesinde pandemi döneminde tüketicimizin hayatını kolaylaştıran ürün ve hizmetlerimizi hızla devreye alarak, toplum sağlığını gözeten uygulamalarımızı hayata geçirdik. Bu dönemde önceliğimiz çalışan ve müşteri sağlığını merkeze alıp ülke çapında virüse karşı verilen mücadeleye destek olmak oldu. 2019 yılını hedeflerimize uygun bir şekilde kapatmış, 2020 yılına hızlı bir başlangıç yapmıştık. Öte yandan Çin’de başlayan salgın sürecini yakından ve titizlikle takip edip gerekli önlemlerimizi aldık. Salgının Türkiye’ye ulaştığı Mart ayı sektörümüz için yoğun teslimat süreçlerinin yaşandığı bir dönemdi. Sokağa çıkma sınırlandırmaları ve işletmelerin faaliyetlerini durdurmaları gibi faktörlere rağmen sipariş ve sözleşme iptali yaşamadık. Salgının getirdiği sıkıntılar tüm dünyada normalleşme adımlarıyla azalmaya başladı. Hedefimiz bu yılı mümkün olduğunca planlarımıza uygun şekilde sonlandırmak. 


2021 yılını turizm sektörü açısından değerlendirerek, 2022 yılı için renovasyon ve yeni otel yatırımları bazında öngörülerinizi alabilir miyiz?

Vestel olarak teknolojiye yön veren bir şirketiz. Hizmet verdiğimiz sektörlerde ihtiyaçları iyi analiz ediyor, bu doğrultuda ürün ve çözümler geliştiriyoruz. 2021 yılı ikinci yarıdan itibaren turizm sektörü tekrar canlı günlerine döndü. Bu hareketliliğin 2022’de de devam edeceğini öngörüyoruz. Tüm bu güzel gelişmelerle birlikte biz de hizmet verdiğimiz tesislerde hizmet kalitemizi koruyarak yeni projeler ve yatırımlarda yer almayı hedefliyoruz. 

;