Kobi Aktüel Dergisi / Isıtma & Soğutma Sistemleri

Kobi Aktüel Dergisi / Isıtma & Soğutma Sistemleri

Kobi Aktüel Dergisi / Isıtma & Soğutma Sistemleri

1. Sunduğunuz çözüm ve hizmetlerden bahseder misiniz?

Vestel Şirketler Grubu olarak 16’sı yurtdışında olmak üzere toplam 27 şirketten oluşan 157 ülkeye teknoloji ulaştıran bir markayız. Ürettiğimiz teknolojinin yanında her zaman daha iyinin ve güncelin peşinde olan bir şirket olarak Ar-Ge odağında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yalnızca teknolojimizle değil tasarımlarıyla da dikkatleri çeken ürünlerimizle ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiğimiz ödüllerle başarılarımızı taçlandırıyoruz. 157 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor, 23 yıldır elektronik sektörünün ihracat şampiyonu olmanın gururunu yaşıyoruz.

 

Vestel Proje Ortağım olarak turizm, sağlık, kamu kuruluşlarına, inşaat sektörüne  anahtar teslim hizmet veriyoruz. LED aydınlatma, televizyon, beyaz eşya, ankastre, dijital çözümler ve iklimlendirme alanlarında profesyonel çözümler sunuyoruz. Uzun yıllardır split klimalar ile yer aldığımız iklimlendirme sektöründe, 2015 yılında satışına başladığımız VRF klima sistemlerinin de eklenmesiyle split klima, multi klima ve VRF klima sistemi ürün gruplarıyla her ihtiyacı karşılayabilecek çözümler sunuyoruz. Vestel, VRF ürün gamında yer alan V6 ve V6i serileri ile kapasite ve verimlilik değerleriyle sektördeki öncü konumumuzu sürdürüyoruz. Vestel’in yeni nesil VRF serisi V6’nın geniş kapasite aralığı, enerji yönetim sistemi, buhar enjeksiyonlu kompresör, güç koruması ve iki kademeli ara soğutma gibi son teknoloji özellikleri sunuyor.



2. Üretim tesisleriniz, ürün gruplarınız ve yıllık üretim miktarınızla ilgili bilgi verir misiniz?

Vestel olarak, Avrupa TV pazarının ilk 2, beyaz eşya pazarının ilk 5 üreticisinden biri, Türkiye’de TV pazarında lider, beyaz eşya pazarında ilk üç üreticiden biri konumundayız. Tüm üretimimizi Avrupa’nın en büyük entegre üretim komplekslerinden biri olan 1,3 milyon metrekarelik Vestel City’de inovasyon odaklı üretim gerçekleştiriyor, insanlarımıza ve dünyamıza fayda yaratıyoruz.

 

Bir teknoloji şirketi olarak, yalnızca beyaz eşya ve TV değil, geleceğin teknolojilerini ve çözümlerini üreterek elektrikli araçlar, akıllı şehirler, sağlık gibi katma değeri yüksek alanlarda büyümemizi ve yetkinlik alanlarımızı geliştirmeyi sürdürüyoruz. Bunlar arasında elektrikli araç şarj cihazları, lityum iyon batarya, display teknolojileri ve otomotiv elektroniği alanları geliyor.



3. Yeni nesil ısıtma&soğutma sistemlerinin öne çıkan özellikleri neler?

2020 yılının ilk çeyreğinden itibaren hayatımızı etkileyen pandemi iklimlendirme sektöründe de gelişme değişimleri de etkiledi. Özellikle hava yoluyla bulaşan bakteri ve virüslerin artması bu alana dönük çalışmaları hızlandırdı. Bu süreçte iklimlendirme çözümleri de virüs ve bakterilerden korunma için önemli hale geldi. Biz de bu alandaki çalışmalarımızı her geçen gün geliştirmeye özen gösteriyoruz. Tozları yakalayan çözümlerimizin yanında gün ışığı pro teknolojili klimalarımızla Covid-19 dahil virüs ve bakterilerin %99,99’unu yok eden çözümler sunuyoruz.

 

İklimlendirme tercihlerinde ekonomik ve teknolojik ürünlerin yanında hijyen sağlayan ve çevreye dost ürünler öne çıkıyor. Havayı temizleyen ürünler ve enerji verimliliğine uygun tasarruf sağlayan ürünler son dönemde oldukça tercih ediliyor. Bu konuda hem çevreye hem de insan sağlığına duyarlı ve aynı zamanda sessiz çalışan ve enerji tasarrufu sağlayan ürünlerin tercih edilmesini öneriyoruz.

 

Konforun ve hijyenin en iyi şekilde sağlanabilmesi için, sessiz ve düşük enerji harcayan ve bakım kolaylığı sunan iklimlendirme sistemleri geliştiriyoruz. Otel ve inşaat projelerimizde opsiyonel olarak otomatik kar üfleme ve toz temizleme fonksiyonu olan Vestel’in VRF sistemlerindeki en yenilikçi ve üst segment ürünü V6 serisini kullanıyoruz.  Ürünümüzün özellikleriyle ilgili bilgi vermek gerekirse; V6 serisi 2 HP’lik aralıklarla 8 HP ile 32 HP arasında geniş bir kapasite sunarken, 96 HP’ye kadar da çözüm sunabiliyor. Enerji Yönetim Sistemi (EMS), Gelişmiş Buhar Enjeksiyonlu (EVI) Kompresör, Üçlü yapılandırma gibi yeniliklerin yanında uzun borulama mesafeleriyle kusursuz mühendislik çözümleri üretiyor.

 

Vestel V6 ve V6i serisi VRF dış ünitelerin gece sessiz çalışma modu sayesinde ses seviyesi 15 desibel (A) azaltılabiliyor. Vestel V6R serisi ısı geri kazanımlı dış üniteler ile aynı sisteme bağlı olan farklı odaların bir kısmında ısıtma yapılırken, bir kısmında soğutma yapılabiliyor. Otel projelerinde sıklıkla kullanılan asma tavan içine gizlenebilen iç üniteler, estetik bir çözüm sunarken hava filtreleriyle hijyenik bir ortam oluşturuyor. Ayrıca duvar tipi iç üniteler gelişmiş BLDC fan teknolojisiyle düşük enerji tüketimi ve düşük ses seviyesine sahip.



4. Büyüme stratejinizi anlatır mısınız? Bayilik veriyor musunuz?

Vestel olarak her zaman önceliğimiz güçlü olduğumuz pazarlarda liderliğimizi sürdürmek. Avrupa ülkelerini doğal ihracat pazarımız konumuna taşıdık, aynı zamanda buradaki varlığımızı güçlendirecek adımları atmaya devam ediyoruz. Diğer taraftan stratejik Pazar arayışlarımız sürekli devam ediyor. Bu yıl 23’üncü kez sektörümüzün ihracat şampiyonu olduk. Yeni yatırım ve fırsat alanlarını takip ediyor, girişimciliği destekliyoruz. Dünyamız müthiş bir hızla değişiyor. Yaşadığımız dijital çağa çok hızlı adapte olmanın ötesinde, ülkemizde dijital dönüşüme öncülük eden konumumuzla bu yönde de sorumluluk alıyoruz. Paydaşlarımızı da içine alan bir anlayışla dijital bir ekosistem yaratıyoruz. Tüm yatırımlarımızın odağında sürdürülebilirlik var, dünyanın dört bir yanında varlık gösteren bir şirket olarak bu bizim için zorunluluğun ötesinde bir kurum kültürü.

 

Vestel olarak en önemli iş ortağımız olan bayilerimizle birlikte büyümeye devam ediyoruz. Bölgesel iletişim çalışmaları ile fark yaratıyoruz. Yeni bayiliklerde öncelikle mağazanın konum itibarıyla iyi bir perakende noktası olmasını önemsiyoruz. Perakendeci bakış açısını benimsemiş, işimizi sahiplenecek, Vestel ruhunu taşıyacak bayiler ile ilerlemek istiyoruz. Vestel ruhu; kurumsal kimliğimizi doğru yansıtacak, ürünlerimiz hakkında doğru bilgilere sahip olacak ve bunları uygun şekilde teşhir edecek olmalarını ifade ediyor. Bayilerimizin tüm satış öncesi ve sonrası hizmetleri ile birebir ilgilenmesi oldukça önemli. Tüketicinin mağazaya girişinden itibaren alışveriş deneyimi, satış sonrası hizmetlerinin takibi, tüketicinin geri bildirimleri ile bizzat ilgilenerek 360 derece alışveriş deneyimi sağlamak marka ve tüketici arasında sağlam bağlar oluşturuyor. Özetle; işine, Vestel markasına ve bizler için çok önemli olan tüketicilerimizin ihtiyaçlarına sahip çıkacak kişilerle ilerlemek her zaman önceliğimiz. Bayi ilişkilerimizin özünü bu strateji ile özetleyebiliriz.



5. Hangi ülkelere, yıllık ne kadar ihracat gerçekleştiriyorsunuz?

Vestel gelirlerinin 4’te 3’ünü ihracattan elde eden, dünya genelinde 157 ülkeye teknolojisini ulaştıran bir şirket. Ağırlıklı Avrupa olmak üzere birçok coğrafyaya ihracat yapıyoruz. 23 yıldır da ülkemiz elektronik sektörünün ihracat şampiyonu konumundayız.



6. Pandemi döneminde en çok hangi ürün gruplarınızda talep artışı oldu?

Pandeminin başından itibaren tüketicinin alışkanlık ve öncelikleri değişmeye başladı. En önemli ihtiyaç hepimizin bildiği üzere ekstra hijyen oldu. Sokağa gerekli olmadıkça çıkmadığımız ve kapalı ortamlarda kullanılan iklimlendirme sistemlerinin öneminin arttığı günlerde evlerde solunan havanın kalitesi de ön plana çıktı. Hijyen sunana iklimlendirme ürünlerine ilgi ve talep artış gösterdi. Daha sağlıklı bir ortam için evlerde kullandığımız iklimlendirme cihazlarımızın filtrelerini temizlemeyi ihmal etmemeliyiz. Bu hatırlatmayı yapan akıllı ürünlerimiz önem kazandı. Örneğin Vestel kablolu kumanda iç ünitenin toplam çalışma süresini kaydeder ve toplam çalışma süresi önceden ayarlı değere ulaştığında, kumanda kullanıcılara iç ünitenin hava filtresini temizlemeleri gerektiğini hatırlatır. Ayrıca Vestel VRF iç ünite panelleri, filtre temizliği erişimi için kolayca çıkarılabilir. Filtrenin düzenli olarak temizlenmesi, iç mekan havasını sağlığınız için temiz ve taze tutar. Tüketicinin artan hijyen talebini karşılayabilecek ürünleri onların kullanımına sunarak hayatlarını kolaylaştırmaya devam ettik. Evlere güneş gibi doğan, doğadan ilham alarak geliştirdiğimiz ‘Gün Işığı Teknoloji’li ürünlerimizden de bahsetmek isterim.

 

Güneş ışığından beslenen temiz havanın doğal koruyucu olduğu bilim insanları tarafından kabul edilen bir gerçek. Güneş ışığı yaşamımızı beslerken, aynı zamanda temas ettiği noktalarda hava kalitesini artırarak bizi zararlı oluşumlara karşı koruyor. Vestel’in Güneş ışığından ilham alarak geliştirdiği Gün Işığı Teknolojisi de buzdolabı içindeki havayı temizliyor ve gıdaların temas ettiği hava kalitesini artırıyor. Bu sayede her türlü gıda daha uzun süre daha taze ve doğal bir şekilde korunuyor. Bu teknoloji bulaşık makinesinde ise yaydığı doğal ışık ile bulaşıklarda ekstra hijyen sağlıyor. Vestel Gün Işığı Inverter Klimalar, sahip olduğu ışın teknolojisi ile hijyen sağlıyor, çok kademeli filtreleme sistemiyle tertemiz bir ortam havası sunuyor. Gün ışığı teknolojisi hem iç ortamın hava kalitesini arttırıyor hem de iç ünite eşanjör yüzeyinin temiz kalmasını sağlıyor.



7. Sektörünüzde önümüzdeki dönemde hangi trendler öne çıkacak?

Global sağlık krizi dünya kaynaklarının sınırlı olduğunu ve doğanın biz olmadan da varlığını sürdürebileceğini insanlığa bir kez daha hatırlattı. Gelecek dönemde doğal kaynak tüketimini önemseyen ve çevreye duyarlı ürünler daha çok hayatımızda olacak. Bu ürünler trend olmasının yanında daha çok bir gereklilik olarak görülmeye devam edecek. Vestel olarak ana değerlerimizden biri de sürdürülebilirlik. Tüm faaliyetlerimizi yaşadığımız dünyaya ve bizden sonra gelecek kuşaklara karşı sorumluluklarımızı gözeterek gerçekleştiriyoruz. Vestel Proje Ortağım olarak çevreci ürünlerle bireylerin karbon ayak izlerini azaltmalarına destek oluyoruz. Turizm, sağlık, kamu kuruluşlarına, inşaat sektörüne  ürünlerimizin yer aldığı anahtar teslim çözümler sunuyoruz. LED aydınlatma, iklimlendirme ve dijital ekran çözümlerimizi  oteller, inşaatlar ve kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına sunuyor, ihtiyaca yönelik proje geliştiriyor ürün ve çözümler sunuyoruz.

;