İnşaat Dünyası Dergisi / İklimlendirmeye Yön Verenler

İnşaat Dünyası Dergisi / İklimlendirmeye Yön Verenler

İnşaat Dünyası Dergisi / İklimlendirmeye Yön Verenler

VESTEL TİCARET A.Ş. ONLİNE & KURUMSAL GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SAYIN EYÜP GÜLER İÇİN RÖPORTAJ SORULARI:


 

1. Vestel olarak pandemi sürecinde faaliyetlerinizi nasıl şekillendirdiniz? Bu süreçte iklimlendirme tarafında üretim, satış ve ihracat kanallarında hangi yönde gelişmeler kaydettiniz?

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden biri olarak Ar-Ge vizyonumuz doğrultusunda sürekli yeni ürün ve teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. Bu kapsamda şekillendirdiğimiz faaliyetlerimiz ve yoğun Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde pandemi sürecinde değişen beklentilere çok hızlı bir şekilde yanıt verdik. Salgın Türkiye’ye ulaştıktan çok kısa bir süre sonra tüketicimize Gün Işığı Teknolojisine sahip ürünlerimizle ulaştık. Hijyene verilen önemin diğer her şeyin önüne geçmesi, tüketiciyi bu ihtiyacını gidereceği ürün arayışına yöneltti. Tüm bunların tam 2 yıl öncesinde Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuar IFA’da tüm dünyanın beğenisine sunduğumuz bu çok özel ürünleri, bir ilke imza atarak tüketicimizle buluşturduk.

Gün ışığının zararlı oluşumları ortadan kaldırmasından hareketle tasarlanan bu ürünler “olmaz” diyenlere “Vestel’le olur, neden olmasın?” yanıtımızın en güzel örneklerinden biri oldu. Bu teknolojiye sahip ürünler tüketicimizin deyim yerindeyse imdadına koştu. Çamaşır makinesinde, çamaşırlara özel ışık vererek ekstra hijyenik yıkama gerçekleştiren bu teknoloji sayesinde yıkamada yüksek düzeyde hijyen elde edilirken, su kullanmadan sterilizasyon sağlama imkanı da sunuluyor. Vestel Gün Işığı Inverter Klimalar, sahip olduğu ışın teknolojisi ile hijyen sağlıyor, çok kademeli filtreleme sistemiyle tertemiz bir ortam havası sunuyor. Gün ışığı teknolojisi hem iç ortamın hava kalitesini arttırıyor hem de iç ünite eşanjör yüzeyinin temiz kalmasını sağlıyor. Taze hava kısıtı bulunan AVM, işyerleri ve toplu bulunulan mekânlardaki klima cihazlarının UV-C Dezenfeksiyon sistemi ile donatılması durumunda çalıştırılabilmesi; çeşitli odalar ve derneklerin pandemi döneminde iklimlendirme başlığı altındaki yönlendirmeleriyle mümkün olmaya başlamıştır.  Hijyen güvenliği temin eden bu sistemi, zararlı oluşumları ortadan kaldırdığı kanıtlanan UV-C ışınları ile oluşturduğumuz dezenfeksiyon sistemimizi VRF kaset tipi klima iç üniteleri için ürünleştirdik. Bu sayede kapalı alanlarda bulunanlar klima çalıştığında ortamdan emilen havadan tekrar bakteri ve mikrop yayılması endişesini taşımamış olacaklar.


2. Vestel açısından 2021 yılının ilk yarısı belirlediğiniz hedefler doğrultusunda tamamlandı mı? Rakamlarla ilk yarıya ilişkin bir tablo çizer misiniz?

Vestel olarak 2021 yılına hızlı bir başlangıç yaptık. İlk yarıyı hedeflerimize uygun bir şekilde tamamlamaya hazırlanıyoruz. Özellikle evlerde geçirilen sürenin artmasıyla bireylerin ev eşya alımlarına yönelmesi, hijyen odaklı ürünlerin tüketicinin bu beklentisini karşılaması nedeniyle yoğun talep görmesi pazarda hareketliliğin devamını sağladı.


3. Pandemi döneminde, iç hava kalitesi ve doğru ürün ile doğru iklimlendirme süreçlerinin tesis edilmesinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Özellikle salgın sürecinde, en fazla hangi ürünleriniz/ürün gruplarınız/sistemleriniz tercih edildi? Bu ürünleri öne çıkaran özellikleri özetler misiniz? Bu dönemde referanslarınız hangi tür projelerde yoğunlaştı?

Gün Işığı Teknolojili Ürünlerimiz kısa sürede tüketicimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Hala en çok tercih edilen ürünlerimizin başında geliyor. Özellikle hijyenin ön plana çıktığı otel, AVM, hastane gibi alanlarda iklimlendirme sistemlerimiz çokça tercih edildiği gibi, termal kameramız da yoğun taleple karşılaşan ürünlerimiz arasında yer alıyor. Geliştirdiğimiz bu ürünlerle farklı sektörlerde faaliyet gösteren pek çok işletmeye çözüm geliştiriyoruz. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanındaki birçok otele VRF iklimlendirme, Hotel TV, LED aydınlatma, elektrikli araç şarj istasyonu, ateş ölçer termal kamera sistemi ve dijital ekran çözümlerimizi, ürün ve hizmetlerimizi sunuyoruz.


4. İklimlendirme sektörün geleceğine ilişkin öngörülerinizi paylaşır mısınız? 

İklimlendirme sektörü ülkemizin katma değeri yüksek endüstrilerinden biri olarak özellikle son yıllarda istikrarlı büyümesini sürdürüyor, bu trendin artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Pandemi koşullarına rağmen sektörümüz 2020 yılında hem üretim hem de ihracatta büyük başarıya imza attı. İklimlendirme sektörü sürdürülebilirlik alanına katkı sağlayan, verimlilik vadeden yeni inovatif ürünlerle hem ülkemizde hem de uluslararası pazarlarda konumunu güçlendirecek.

5. 2021 yılının kalanı ve bundan sonrası için hangi hedefler kapsamında ilerleyeceksiniz?

VRF klima sistemleri, iklimlendirme pazarı için görece yeni bir ürün grubu. VRF klima sistemleri sağladığı yüksek verimlilik, gelişmiş konfor ve kurulum kolaylığı sayesinde ticari klima pazarında her geçen yıl daha da iyi konumlanıyor.

Vestel iklimlendirme çözümleri; geniş ürün yelpazesiyle projelendirme aşamasından anahtar teslimine kadar her adımda projelere değer katıyor. Uzun yıllardır split klimalar iklimlendirme sektöründe yer alıyoruz. 2015 yılında satışına başladığımız VRF klima sistemlerinin de eklenmesiyle split klima, multi klima ve VRF klima sistemi ürün gruplarıyla her ihtiyacı karşılayabilecek çözümler sunuyoruz. Split klimalarla başarılı projelere imza atan bir marka olarak VRF klima sistemleri ile birçok referans projeyi tamamladık. Kamu ve özel sektör projelerinde her alanda (restoran çözümleri, ofis çözümleri, konut çözümleri vb) sunduğumuz esnek çözümler, kaliteli hizmet ve ürünlerle fark yaratıyoruz. Projelere en uygun çözümün sağlanması için sadece ürün satışı değil, tasarımlarımızla da müşterilerimize büyük avantaj sağlıyoruz. VRF klima sistemlerinde merkezi kontrol sağlayan Vestel-IMM akıllı yönetici sayesinde 1024 iç ünite ve 256 adede kadar dış ünitenin tüm çalışma parametrelerini kontrol edebiliyoruz. Sürekli değişen tüketici ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çözümler üretiyoruz. Hem bireysel hem de proje çözümlerinde son kullanıcıya internet üzerinden sistem kontrolü yapma fırsatı sunan bu akıllı yönetici, büyük projelerde yönetim ofisleri ve merkezden yönetim işletmeleri için büyük kolaylık sağlıyor.

Vestel olarak tüketicimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda şekillendirdiğimiz ürün ve hizmet geliştirme çalışmalarımıza devam edeceğiz.

;