YAPI MALZEME DERGİSİ

YAPI MALZEME DERGİSİ

YAPI MALZEME DERGİSİ

Sözcü: Vestel Ticaret A.Ş. Online & Kurumsal Satış Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Güler 

Öncelikle ürün gruplarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Vestel İklimlendirme Çözümleri; geniş ürün yelpazesiyle projelendirme aşamasından anahtar teslimine kadar her adımda projelere hizmet veriyor. Uzun yıllardır split klimalar iklimlendirme sektöründe yer alıyoruz. 2015 yılında satışına başladığımız VRF klima sistemlerinin de eklenmesiyle split klima, multi klima ve VRF klima sistemi ürün gruplarıyla her ihtiyacı karşılayabilecek çözümler sunuyoruz. Split klimalarla başarılı projelere imza atan bir marka olarak son üç yılda VRF klima sistemleri ile de birçok referans projeyi tamamladık. Kamu ve özel sektör projelerinde her alanda (restoran çözümleri, ofis çözümleri, konut çözümleri vb) sunduğumuz esnek çözümler, kaliteli hizmet ve ürünlerle fark yaratıyoruz. Projelere en uygun çözümün sağlanması için sadece ürün satışı değil, tasarımlarımızla da müşterilerimize büyük avantaj sağlıyoruz. Sürekli değişen tüketici ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çözümler üretiyoruz.

Bu ürün grupları içerisinde öne çıkan avantajlardan biraz bahseder misiniz?

Vestel diğer ürünlerde olduğu gibi iklimlendirme alanında da geniş ürün gamını değişen tüketici ihtiyaçlarına paralel olarak geliştirmektedir. Eski konvansiyonel iklimlendirme sistemlerinde görülen ve kontrol edilemeyen sıcaklık dağılımı problemi çoğunlukla fiziki şartlarla ilgili şikâyetlerin başında yer alıyor. VRF iklimlendirme sistemleri ile daha hassas ve homojen sıcaklık dağılımları yapılabilirken isteğe bağlı olarak aynı mahal içerisindeki farklı alanlardaki sıcaklık ayarı değiştirilebilir. Modern ofislerin ihtiyacına uygun şekilde VRF sistemleri, ofis içindeki noktalardan kontrol edilebildiği gibi merkezi olarak tek bir noktadan veya online olarak kontrol edilebilme opsiyonlarına da sahip. Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonu ile enerji ve su tasarrufu konusunda yaptığı Ar-Ge yatırımları ile bu alanda rekortmen ürünler üreten Vestel, ofislerde konforun yanı sıra maksimum enerji tasarrufu sağlayan iklimlendirme ürünleri ile çevreye de dost çözümler sunuyor. Projelendirme aşamasından anahtar teslimine kadar her adımda projelere değer katan Vestel İklimlendirme Çözümleri, projelere en uygun çözümün sağlanması için ürün satışının yanında projeye özel ürün tasarımı ve proje dizaynı ile de fark yaratıyor. Vestel Isı geri kazanımlı VRF sistemleri ile mevsim geçişlerinde binanın bir cephesindeki mahallerde ısıtma yapılırken diğer cephelerde bulunan mahallerde aynı anda soğutma yapılabiliyor. Bu sayede kuzey ve güney cephelerde oluşabilecek sıcaklık farklarından doğabilecek konforsuz ortam ortadan kaldırılarak, konfor en üst düzeyde tutuluyor. Aynı zamanda soğutma yapılan ortamdan çekilen ısı enerjisi ısıtma yapılan mahallerde kullanılıyor ve enerji tüketimi ciddi seviyede azaltılarak sunulan konforun yanında çevreye duyarlı bir çözüm sağlanmış oluyor. Vestel VRF klima sistemlerinde merkezi kontrol sağlayan Vestel-IMM akıllı yönetici sayesinde 1024 iç ünite ve 256 adede kadar dış ünitenin tüm çalışma parametrelerini kontrol edebiliyor. Ofisin konfor şartları doğrultusunda iklimlendirme sistemi haftalık olarak programlanabiliyor. Bu sayede ofiste çalışan personel ve gün içindeki sıcaklık değişimi gibi parametreler dikkate alınarak optimum enerji tasarrufu ve konfor sağlayan bir program doğrultusunda sistem otomatik olarak çalışıyor. Hem bireysel hem de proje çözümlerinde son kullanıcıya internet üzerinden sistem kontrolü yapma fırsatı sunan bu akıllı yönetici, büyük projelerde yönetim ofisleri ve merkezden yönetim işletmeleri için büyük kolaylık sağlıyor.

Bu yıl içerisinde yeni ürünleriniz olacak mı?

Evet, olacak. Bu zamana kadar V4+K ve V5X ile sürdürdüğümüz sürecimizi bu yıl V6 serisi ile güçlendireceğiz. Üst segmentte yer alan V6 serisi, Vestel’in VRF sistemlerindeki en yenilikçi ürünü. V6 serisi 2 HP’lik aralıklarla 8 HP ile 32 HP arasında geniş bir kapasite sunuyor. Enerji Yönetim Sistemi (EMS), Gelişmiş Buhar Enjeksiyonlu (EVI) Kompresör, Üçlü yapılandırma gibi yeniliklerin yanında Otomatik Kar Üfleme Fonksiyonu, Toz Temizleme Fonksiyonu ve uzun borulama mesafeleriyle kusursuz mühendislik çözümleri üretiyor. Aynı zamanda bu seriyi yeni merkezi kumanda sistemimiz olan CCM-180 ile destekleyeceğiz. Renkli dokunmatik ekran, enerji tüketim verisi, dış ünite bilgileri, 7 kademeli fan kontrolü ve elektrik ücret dağılımı gibi özelliklerle benzersiz son teknoloji özellikleri müşterilerimizin kullanımına sunmayı planlıyoruz. Ayrıca bu yılın iklimlendirme alanındaki en önemli Ar-Ge çalışmalarından olan ve kendi mühendislerimiz tarafından tasarlanan multi-split klimalarımız da Vestel City’de üretilmeye başlandı.

İklimlendirme ürün grubunuzda enerji verimliliği konusunda sağladığınız avantaj nedir?

Akıllı Hayat 2030 vizyonumuz çerçevesinde sürdürülebilirlik ve çevreci yaklaşımla daha az enerji ve su tüketen, gıda israfını önleyen ürünler üretiyoruz. Bu ürünleri üretirken de çevremizi ve doğal kaynaklarımızı korumak için maksimum çaba sarf etmek öncelikli hedefimiz. Tüm ürün gruplarımızda olduğu gibi iklimlendirme alanında da enerji verimliliği yüksek cihazlarımız ile hem müşterilerimizin işletme maliyetlerini düşürüyor hem de çevreci çözümler sunuyoruz. Bireysel A+, A++, A+++ klimalarımızın yanı sıra VRF klima sistemlerinde ısı geri kazanımlı ürünlerimiz bulunuyor. Bir iç üniteden çıkan ısının diğer iç ünitede kullanılması ile EER değeri 7.0 seviyesine çıkan ürünlerimiz enerji verimliliği konusunda avantaj sağlıyor. Ürünlerin mekanik tasarımı ve soğutma sistemi tasarımına ek olarak yazılımının da fabrikalarımızda geliştiriliyor olması bize önemli avantajlar sağlıyor.

;