Otellerde İklimlendirme Sistemleri

Otellerde İklimlendirme Sistemleri

Otellerde İklimlendirme Sistemleri

Yayın: Turizm ve Yatırım İşletme ve Endüstri Dergisi
Sözcü: Vestel Ticaret A.Ş. Yurt İçi Satış Genel Müdür Yardımcısı Tarık Leloğlu

İklimlendirme sektörüne yönelik ürün ve hizmetleriniz hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Vestel iklimlendirme Çözümleri; geniş ürün yelpazesiyle projelendirme aşamasından anahtar teslimine kadar her adımda projelere değer katıyor. Uzun yıllardır split klimalar ile yer aldığımız iklimlendirme sektöründe, 2015 yılında satışına başladığımız VRF klima sistemlerinin eklenmesi ile split klima, multi klima ve VRF klima sistemi ürün grupları ile her ihtiyacı karşılayabilecek çözümler sunuyoruz. Split klimalar ile başarılı projelere imza atan bir marka olarak son üç yılda VRF klima sistemleri ile de birçok referans projeyi tamamladık. Kamu ve özel sektör projelerinde her alanda (restoran çözümleri, ofis çözümleri, konut çözümleri vb) sunduğumuz esnek çözümler, kaliteli hizmet ve ürünler ile fark yaratıyoruz. Projelere en uygun çözümün sağlanması için sadece ürün satışı değil, yaptığımız tasarımlar ile de müşterilerimize büyük bir avantaj sağlıyoruz. VRF klima sistemlerinde merkezi kontrol sağlayan Vestel-IMM akıllı yönetici sayesinde 1024 iç ünite ve 256 adede kadar dış ünitenin tüm çalışma parametrelerini kontrol edebiliyoruz. Sürekli değişen tüketici ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hem bireysel hem de proje çözümlerinde son kullanıcıya internet üzerinden sistem kontrolü yapma fırsatı sunan bu akıllı yönetici, büyük projelerde merkezden yönetim işletme ve yönetim ofisleri için de büyük kolaylık sağlıyor.

Otellere sunduğunuz iklimlendirme sistemlerinin diğer yapılarda kullanılanlardan farkı nedir?

Otellerde konforun en iyi şekilde sağlanabilmesi için kullanılacak iklimlendirme sisteminin sessiz olması, düşük güç tüketimine sahip olması ve bakım kolaylığı sağlaması önceliklidir. Vestel V5X ve V4+K serisi VRF dış ünitelerin gece sessiz çalışma modu sayesinde ses seviyesi 15 dB (A) azaltılabilir. Vestel V4+R serisi ısı geri kazanımlı dış üniteler ile iklim geçişlerinde aynı sisteme bağlı olan farklı odaların bir kısmında ısıtma yapılırken, bir kısmında soğutma yapılabilir. Otel projelerinde sıklıkla kullanılan gizli kanallı tip iç üniteler kompakt boyutu ve tasarımı sayesinde kurulum ve bakım kolaylığı sağlar. Asma tavan içine gizlenebilen bu iç üniteler, estetik bir çözüm sağlar ve hava filtreleriyle hijyenik bir ortam oluşturur. Ayrıca duvar tipi iç üniteler gelişmiş BLDC fan teknolojisi ile düşük enerji tüketimi ve düşük ses seviyesine sahip.

Oteller sizin için nasıl bir pazar? Faaliyetlerinizin ne kadarlık kısmını kapsıyor?

Vestel otel projeleri için çok tercih edilen güçlü bir marka. Vestel olarak otellere sunduğumuz diğer tüm ürün gruplarında olduğu gibi VRF klima sistemlerimizde de bu marka gücünü kullanıyoruz.

İklimlendirme sistemleri pazarında VRF sistemler ne kadarlık bir pay alıyor?

VRF klima sistemleri, iklimlendirme pazarı için görece yeni bir ürün grubu. VRF klima sistemleri sağladığı yüksek verimlilik, gelişmiş konfor ve kurulum kolaylığı sayesinde ticari klima pazarında her geçen yıl daha da iyi konumlanıyor.

Oteller, iklimlendirme sistemi tercihinde hangi noktalara dikkat etmeli? İklimlendirme sistemleriyle ilgili, otel yatırımcı ve yöneticilerinden beklentileriniz nelerdir?

Otellerde kullanılacak iklimlendirme sistemleri için misafirler açısından birinci koşul konfor. Yatırımcılar ve işletmeciler açısından ise misafirlerin konforunun ardından performans ve verimlilik öncelikli olmalı. Bu noktada VRF klima sistemleri oteller için optimum iklimlendirme çözümü olarak ön plana çıkıyor.

;