Oteller için Aydınlatma Çözümlerimiz

Oteller için Aydınlatma Çözümlerimiz

Oteller için Aydınlatma Çözümlerimiz

Sözcü: Vestel Ticaret A.Ş. Yurt İçi Satış Genel Müdür Yardımcısı Tarık Leloğlu

Aydınlatma ürünleri alanında otellere hangi ürün ve hizmetleri sunuyorsunuz?

Vestel Proje Ortağım olarak otellere birçok alanda LED Aydınlatma çözümleri sunuyoruz. İç aydınlatma alanında estetik tasarıma sahip filament lambalar, led tube çeşitleri, farklı güç opsiyonlarına sahip downlight ve panel ürünlerimiz, otoparklarda kullanılmak üzere Vela Etanj armatürümüz; dış aydınlatma alanında yüksek watt ve yüksek etkinlik faktörüne sahip projektörler, Sirius Highbay yüksek tavan armatürleri ve peyzaj/mimarı alanında ise tasarım ödüllü Milkyway bahçe armatürümüz ile otellere hizmet vermekteyiz.

Firmanızın tasarım ve fonksiyon olarak sektörde öne çıkan ürünleri nelerdir? Rakiplerinizden ürünlerinizin hangi yönüyle ayrılıyorsunuz?

Ürünlerimizin Ar-Ge’sinden tasarımına ve üretimine kadar tüm süreçlerini kendi bünyemizde yürütüyoruz. Bu sayede özel projelerde teknik veya tasarımsal bir değişiklik gerektiğinde, kısa sürede gelen taleplere cevap verebiliyoruz. Hatta bazen ürünü neredeyse baştan yaratarak aynı ürünü farklı özelliklerle sunabiliyoruz. Tüm bunlar bize hem teknik hem de tasarımsal anlamda rekabet avantajı sağlıyor. Tasarım ekibimiz tarafından tasarlanan ürünlerimiz ‘A Design Awards’ yarışmasında ‘Aydınlatma Ürünleri ve Projeleri Tasarımı’ kategorisinde 2 ürünle Platinum ve Gold tasarım ödülleri aldı. Gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde, ihtiyaç duyulan tasarım uzman proje tasarım ekibimiz tarafından yapılarak ürün tekliflerimiz sunuluyor. Bu sayede de çalıştığımız projelerde en verimli aydınlatmayı en kısa sürede sağlayabiliyoruz. Bu hizmetlerimiz ile Türkiye
LED aydınlatma pazarında öncü olduk.

Aydınlatma ürünleri seçiminde oteller hangi kriterleri göz önünde bulunduruyor?

Otellerde aydınlatma konukların istek ve konfor ihtiyaçlarını maksimum seviyede karşılamak amacıyla tasarlanır. Aydınlatma tasarımı konukların odalarına, toplantı ve balo salonlarına, restorana, lobiye ulaşmalarını ve dış alanda gezinti yapmalarını sağlamaktan öte amaçlar sunar. Bu nedenle oteller mümkün olan en konforlu aydınlatmayı konuklarına sunmak amacıyla mimari konsepte uygun olan farklı güç ve renk seçeneklerinde armatürleri tercih ediyorlar.
Otel aydınlatması seçiminde öne çıkan diğer kriterler ise kullanılacak armatürlerin kaliteli, fiyat avantajlı, uzun ömürlü olmasıdır. Vestel Proje Ortağım tam da bu noktalarda müşterilerine en uygun çözümler sunar. Otellerin aydınlatılması için en uygun LED Aydınlatma ürünlerini projeye özel çalışarak yatırım maliyetleri için
esnek ve çeşitli ödeme alternatifleri sunar.

Gerek tasarım gerek fonksiyon anlamında son dönemde otellerden gelen aydınlatma ürünlerine yönelik taleplerde değişim söz konusu mu? Aydınlatmada yeni trendler neler?

Oteller son dönemde daha çok butik aydınlatmayı tercih ediyor. Mimari konsepte uygun boyutlarda ve yaratıcı tasarımlara sahip aydınlatma ürünler tercih sebebi olurken aynı zamanda enerji tasarrufu sağlayan LED aydınlatma ürünleri seçimlerde büyük ölçüde rol oynuyor. Aynı zamanda daha loş bir aydınlatmanın müşterilerde kalite algısı yarattığını düşünerek, daha az aydınlık seviyesi elde etmek amacıyla düşük ışık akısına sahip ürünler tercih ediliyor.

Aydınlatma ürünleri tercihi konusunda otel yöneticilerine tavsiyeleriniz nelerdir?

Otel aydınlatmasında ekonomik çözümlerin yanında kalite, verimlilik, konfor, uzun ömür, sürdürebilirlik gibi özellikler ön plana çıkıyor. Otel yöneticilerinin de bu özellikleri göz önünde bulundurarak uzman aydınlatma tasarımcıları ile otellere özgü aydınlatma tasarımı yapmaları gerekir.

;