Sokaklar Vestel ile aydınlanacak

Sokaklar Vestel ile aydınlanacak

Sokaklar Vestel ile aydınlanacak

Vestel_logo
Vestel, ana sponsorluğunu üstlendiği LED&LED Lighting Fuarı’nda, yerli tasarım LED sokak aydınlatma armatürleri üretmeye başladığını açıkladı. Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, sokak aydınlatma armatürlerinin tasarım ve üretimlerini Vestel City’de gerçekleştirdiklerini belirtti. Cıva içermeyen yapılarıyla çevre dostu olan LED sokak armatürleri ile standart armatürlere oranla en az yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayacaklarını ekleyen Erdoğan, yeşil ve akıllı şehirlerin oluşmasına öncülük etmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Vestel, piyasaya sunduğu enerji verimliliği yüksek elektronik ve beyaz eşya ürünleriyle enerji tasarrufuna katkı sağlamayı hedefliyor. Bu konuyla ilgili LED&LED Lighting Fuarı’nda da konuşmasına devam eden Erdoğan: “Türkiye’de bulunan 17 milyondan fazla sokak lambasının LED aydınlatma armatürleri ile değiştirilmesi durumunda sistem kontrol entegrasyonu hariç, asgari yüzde 40, yıllık ise 500 milyon TL enerji tasarrufu sağlanacak. Kontrol sistemine sahip akıllı armatürlerimizle; araç ve yaya trafiğinin az olduğu saatlerde aydınlatma seviyelerinde ayarlamalar yaparak tasarruf oranını daha da arttıracağız” diye konuştu.

PLDVestel1

PLDVestelVestel LED sokak aydınlatma projeleri için iş birliği görüşmelerine başladı

Vestel, LED sokak aydınlatma armatürlerinin şehirlerin itibarını arttıracağının ve şehirlerin aydınlatma ihtiyaçlarını daha kaliteli karşılayacağının altını çiziyor. Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan da, bu alanda kamu ve özel sektör iş birliğinin çok büyük önem taşıdığını belirtiyor.

VestelTuranErdogan

VestelTuranErdogan“LED Aydınlatma pazarında ilk 3’te yer almayı hedefliyoruz.”
LED aydınlatma sektöründe, iki sene içinde pazar paylarının yüzde 20 seviyelerine geldiğini de söyleyen Turan Erdoğan, fuardaki konuşmasına şöyle devam etti:

“1 milyar dolarlık hacme sahip aydınlatma pazarı içerisinde LED aydınlatmanın payının her sene katlanarak büyüme göstereceğine inanıyor, 2015 yılına kadar sokak aydınlatmalarının LED’e dönüşeceğini öngörüyoruz. Hedefimiz, yüzde 20 pay sahibi olduğumuz LED aydınlatma pazarında ilk 3 içinde yer almak.”

Özellikle kamusal alanlarda aydınlatmanın hızla LED’e dönüşeceğini ancak ilk yatırımın klasik aydınlatmaya göre biraz daha pahalı olduğuna belirten Turan Erdoğan, devletin bu duruma müdahale etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

;