Akıllı Aydınlatma Sistemleri Yazılımı, AKASYA

Akıllı Aydınlatma Sistemleri Yazılımı, AKASYA

Akıllı Aydınlatma Sistemleri Yazılımı, AKASYA

Vestel, günümüz teknolojisinde akıllı şehirleşme adımları atılırken, Wireless sistem donanımlarına sahip ürün portföyü ile bu gelişmeye katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Üretimini Vestel City’de gerçekleştirdiğimiz Sardes ve Ephesus sokak aydınlatma ürünlerimizde uygulanan akıllı otomasyon sistemi, akıllı şehirlere hizmet edebilecek donanımlarda hizmet sunar.

Wireless otomasyon sisteminin sunduğu hizmet: ürünlerin birbiriyle ve ortak yönetildiği merkezi sistemle kablosuz haberleşmesini sağlayabilmektir. Ürünlerin ortak yönetilebildiği bir merkeze wireless ile bağlı durumda olmasından dolayı ürün dim edilebilirliği ve arıza tespitleri gibi konularda hızla müdahale edilebilir, yüksek hızda talimatları algılayabilir ve cevap verebilmektedir. Akıllı Aydınlatma Sistemleri Yazılımı (AKASYA), aydınlatma sisteminin merkezden izlenmesi ve kontrolünü, bakım-arıza takibini ve raporlamasını sağlamaktadır. Sistem, sahadan toplanan enerji ve alarm verilerinin izlenmesini ve aydınlatma sisteminin kontrolünü sağlar.

Saha uygulamasında 100+ sokak aydınlatmasından oluşacak mesh-network’ün, trafo binasında yada belirli bir armatürün üzerinde yer alacak 3G modeme bağlı edge router üzerinden AKASYA yazılımı ile yönetilmesi sağlanmaktadır. Planlama paneli ile sokak armatürlerinin zamansal olarak ışık şiddetleri planları oluşturulur ve cihaz ya da bölgelere atanır. Harita üzerinden armatür seçimleri yapılarak on/off ya da dim edilebilir.

Armatürler tek tek veya bölgeler halinde sisteme eklenir. Arayüz yardımız ile yeni armatür ekleme ve düzenlemeler yapılabilir. Cihaz ekleme yapılırken, haritadan cihazın yeri seçilebilir. Harita üzerinden arıza yapan cihazlar renk değişikliği ile fark edilir ve arıza bilgileri analiz edilebilir.

AKASYA ile cihaz ya da bölgelerin enerji tüketim değerleri grafiksel olarak görülür ve karşılaştırma yapılır. Armatürlerin bakım ve ömür bilgileri görülür. Rapor oluşturulur, düzenlenir ve silinir. Belirlenen periyotta raporlama yapılır.



;